«Ο θεμελιώδης σκοπός που ζωογονεί την Πίστη του Θεού και τη Θρησκεία Του είναι να προασπίζει τα συμφέροντα, να προωθεί την ενότητα της ανθρώπινης φυλής και να καλλιεργεί το πνεύμα της αγάπης και της αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους.» Μπαχαολλά
Η συνειδητοποίηση της αρχής της ενότητας της ανθρωπότητας είναι ταυτόχρονα ο στόχος και η αρχή λειτουργίας της αποκάλυψης του Μπαχαολλά. Ο Μπαχαολλά συνέκρινε τον κόσμο της ανθρωπότητας με το ανθρώπινο σώμα. Μέσα σε αυτόν τον οργανισμό εκατομμύρια κύτταρα ποικίλα σε μορφή και λειτουργία, παίζουν τον ρόλο τους στη διατήρηση ενός υγιούς συστήματος. Ομοίως, οι αρμονικές σχέσεις μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων και θεσμών έχουν σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας και εξασφαλίζουν την πρόοδο του πολιτισμού.
Το Άτομο και η Κοινωνία
Ζούμε σήμερα σε μια μοναδική περίοδο της ιστορίας. Καθώς η ανθρωπότητα αναδύεται από την παιδική ηλικία και πλησιάζει τη συλλογική της ωριμότητα, η ανάγκη για μια νέα κατανόηση των σχέσεων μεταξύ του ατόμου, της κοινότητας και των θεσμών της κοινωνίας γίνεται όλο και πιο πιεστική.
Μια Ανθρώπινη Οικογένεια
Η πεποίθηση ότι ανήκουμε σε μια ανθρώπινη οικογένεια βρίσκεται στην καρδιά της Μπαχάι Πίστης. Η αρχή της ενότητας της ανθρωπότητας είναι «ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι διδασκαλίες του Μπαχαολλά…»
Η Μπαχάι Διαχειριστική Τάξη
Οι υποθέσεις της Μπαχάι κοινότητας διοικούνται από ένα σύστημα θεσμών, ο καθένας με την καθορισμένη σφαίρα δράσης του. Η προέλευση αυτού του συστήματος, γνωστού ως Διαχειριστική Τάξη, καθώς και οι αρχές που καθοδηγούν τη λειτουργία του βρίσκονται στις Γραφές του Μπαχαολλά.